Kosmetisk behandling

Kosmetisk tannpleie omfatter enhver dental prosedyre som kan forbedre den totale estetikk (det harmoniske utseende) av ditt smil. En større kosmetisk endring av smilet – også kalt full rehabilitering – blir ofte karakterisert som en ”smile makeover” eller ”Hollywood-smil”. Et fint smil kan ha mange effekter med hensyn til den enkeltes selvtillit, selvbilde og personlige relasjoner.

Det er mange forskjellige kosmetiske behandlinger til rådighet avhengig av det endelige resultat som ønskes. Hvis du overveier kosmetisk tannpleie, bør du søke råd hos en erfaren kosmetisk tannlege. Vær oppmerksom på at kosmetisk tannpleie kan skje på bekostning av dine naturlige tenner, og derfor på lengre sikt kan det være en funksjonell dårlig beslutning å utføre ut fra de komplikasjoner og restaureringer, som vil komme mye tidligere enn ved å bevare sine egne sterke tenner (uansett utseende).

Rediger Slett

Kosmetiske behandlinger har det kosmetiske hensyn som den avgjørende faktoren. Hovedformålet er å forandre eller forbedre utseendet.

Kroner, oppbygging i plast og fasader blir ofte utført av funksjonelle grunner, men estetikken er like viktig i slike behandlinger.

Smile makover er en metode for å endre ditt smil og kan innebære ulike typer behandlinger. Ofte er dette karakterisert som ”Hollywood-smilet”. Du kan lese mer om det her.

Tannblekning brukes for personer som ønsker en hvitere nyanse av tennene, mens tannsmykker er en pyntegjenstand for tennene. 

Rediger Slett